12. feb, 2016

Funderingar på utställningar, utbildning etc.

Har börjat planera vilka utställningar vi ska anmäla Mollie till, vår lilla super söta "japp". Mollie är alltid pigg och glad, väldigt nyfiken av sig. Jag kör lite Nosework här hemma och hon är otroligt duktig och snabb.

Jag tänker också anmäla henne till någon kurs men har inte riktgt bestämt mig till vilken ännu. Inom kort kommer hon att patellaundersökas och jag hoppas det blir ett bra resultat. 😀 

3. feb, 2016

Tack

Vilken härlig respons på mitt tidigare "blogginlägg". Jag har mottagit massa meddelande och väldig kloka ord. Det känns härligt att det finns så många härliga människor.

Nu till något helt annat. Under kvällen har jag och Saga tränat några moment i lydnad. Vi eller rättare sagt jag var lite ringrostig. Fritt följ samt platsligg kändes perfekt, "rutan" behöver finslipas. Det kändes i alla fall härligt att komma igång. 😀

 

30. nov, 2015

Info

Hej alla som är inne och läser min hemsida. Jag har tyvärr inte hunnit uppdaterat allt som jag lovade men ska försöka görav det under veckan. Jag har börjat skriva lite kring valpplanerna och om hanen men det är en del kvar.

Ni som är intresserad av valp efter "Saga och Zebastian", lämna gärna ett medelande till mig. Ni som tidigare varit i kontakt med mig om en valp och som jag redan pratat med står självklart kvar på listan. Jag vet att ni hoppades på en valp detta år och det känns oerhört kul att ni vill och hoppas på en valp till våren-16 (parning i mars-16).

Jag kommer att lägga in mer foton och uppgifter inom kort.

Kram till er alla.

23. nov, 2015

Kennelnamn

Åhh vad det är länge sedan jag skrev något på bloggen. Det har varit lite väl rörigt men ska förhopningsvis lugna ner sig nu.

I dag så fick jag information att mitt kennel namn Highcoast Peekaboos nu är godkänd och inreggad. Då mitt stora intresse sedan barnsben har varit djur och speciellt hundar så har jag haft fundering på att börja uppfödning i liten skala. Jag byter jobb nästa år vilket gör att jag är hemma ganska mycket, i alla fall dagtid. Jag kommer att träna mer med hundarna, evetuellt engagera mig mer i olika format som har med hundar att göra. Jag har under en längre tid läst mycke böcker om hundanatomin, beteende etc. och kommer förhoppningsvis även att gå olika kurser inom området.

Jag kommer till helgen att skriva in lite om hundarna, vad som är pågång etc. samt sätta in nya bilder på både Saga och Mollie. Även någon bild på Tusse, japansk spetshane på över 11 år som ännu finns i vår familj.

7. sep, 2015

löp och parningsplanering

Saga har börjat löpa och nu pågår parningsplanering. Jag har varit i kontakt med ägaren till hanen. Det är en mycket snygg hane med bra mentalitet, vilket är viktigt. Inom kort kommer jag att lägga ut bilder samt information på hanen.

Jag hoppas att allt går bra och det blir några valpar.