31. aug, 2015

Saga och Freya

I dag har mitt barnbarn och hennes mamma varit hemma hos oss när jag varit på jobbet. Det är så härligt att höra hur "Saga" är mot barn och jag tänker särskilt på mitt yngsta barnbarn Freya. Freya och "Saga" verkar ha ett speciellt band och verkar kunna kommunicera bra med varandra. Freya pratar ofta med "Saga" och i dag så hade de träning ihop. Freya försöker lära sig krypa och "Saga" är med vid träningen.

Ooohhh, denna underbara hund.Hon har en så härlig mentalitet och älskar verkligen de flesta hon träffar, speciellt barn. Visst finns det personer hon inte bryr sig om, men de är få.

Nu är det snart september månad och "Saga" kommer då att börja löpa. Under september/oktobermånad är det dags för parning av "Saga" och jag hoppas att hon blir dräktig och får några härliga valpar. Jag själv kommer att behålla en valp och jag har några som är intresserad av en valp efter "Saga". Inom kort kommer jag att lägga ut information om hanen samt en bild av honom. Jag tror att den hanen samt "Saga" kommer att ge underbara, snygga valpar med en bra mentalitet.

31. aug, 2015

Mollie är nu 1 år

23 august-15 blev våran yngsta "japp" 1 år. Hon fick ett brev från uppfödaren med en hälsning, pipleksak och ett tuggben. Mollie älskar sin pipleksak och springer gärna iväg med den och kastar den upp i luften för att sedan fånga den. Hon kan verkligen sysselsätta sig själv då de andra hundarna och matte är lite lata. Jag har börjat träna NOSEWORK med henne och hon är duktig och snabb. Under september månad kommer jag att boka in tid för patellaundersökning samt göra hd & ed röntgen på Mollie. Håller tummarna då att allt är okey.

25. jul, 2015

Får hjälp av barnbarnen med promenad med Saga

Det har varit en ganska fin dag i dag men jag har känt mig "hängig", förkyld. Mina barnbarn tog med sig Saga på en promenad så att hon fick röra på sig. De är så snälla. 

Har börjat fundera på om jag ska anmäla Saga till doft prov för Nosework.

19. jul, 2015

Nosework och barnvakt

Jag har anmält mig & Saga till fortsättningskurs i Nosework. Vi tränar på med tydlig markering.

Vi borde göra doftproven och börja tävla men avvaktar ett tag till.

I dag är jag barnvakt en stund till mitt yngsta barnbarn. Jag får som vanligt hjälp av Saga. Saga tycker verkligen om henne och Freya blir alltid glad när Saga är i närheten av henne. Även "Tusse & Molliue" tycker om Freya men är inte lika intresserad som Saga är.

I morgon ska jag in och arbeta en vecka och sedan fortsätter min semester i 4 veckor till.

14. jul, 2015

Bad, bus och roligt telefonsamtal

Nu har man semester och vädret har varierat. Det har mest varit molnigt och lite regn. När solen varit framme så har vi varit ute med hundarna. I söndags efter en skogspromenad så gick vi till stranden. Det blev mycket bus och bad för hundarna. Både Saga och Mollie älskar att bada. Om någon vecka kommer barnen och barnbarnen ner från Luleå. Jag längtar. Jag och sambon planerar även en kortare resa, hundarna följer självklart med. 

Jag har även fått ett samtal från en trevlig kvinna från Norge. Hon har själv vit herdehund. Vi pratade lite kring hundarna, om de som föder upp vit herdehund, utsällningar etc. Jag berättade om mina planer på en valpkull vilket hon kände till. Kvinnan har en väl meriterad hane och som finns tillgänglig för Saga. Hhmmm, nu måste jag fundera. För mig är inte det viktigaste att hanen är välmeriterad utan att han har ett stabilt psyke, bra mentalitet, självklart ska hanen vara röntgad, mental testad etc. (kraven som finns från vita herdeklubben & SKK).

Jag har tidigare träffat en väldigt fin hane som kändes stabil.  VAD GÖRA?!