30. jul, 2016

Länge sedan

oj, nu var det länge sedan jag skrev något. Mycket har hänt, nära som "gått bort" alldeles för tidigt, har flyttat och bor nu tillfälligt i Djupdalen Ullånger. Vi har varit i Stockholm, åkt till Luleå och umgåtts med härliga personer och ätit gott på BBB's, och hundarna har "haft lite semester" från träning. Åkte från Luleå i torsdags. Tänkte stanna lite längre då man ville träffa/se Wilda (dvärgschnauzervalp) som Sören & Marita hämtat från Gotland. Får säkert se en massa bilder av henne i stället som barnen tar. 

Idag har vi badat, åkt båt på Söralmsjön, helt underbart. Hundarna njöt precis som sin matte. Nya bilder kommer inom kort.

Tyvärr blev det inga valpar efter Saga vid senaste försöket. Synd, då hon har ett så härligt temperament. Hon är "tryggheten själv", en härlig familjehund som bara älskar att vara med barnen. 

😄

26. mar, 2016

Flytt, valplistan

Ska inom kort sälja huset och köpa ett nytt en bit utanför stan. Vi kommer att mellanlanda i Ullånger där min sambo är uppväxt och har sin släkt. Ser fram emot detta då det blir mera natur för hundarna och bättre tränningsmöjligheter.

Gällande hundarna så tränas samt planeras det olika saker. Om planerna går i lås så kommer vi även ha en ny familjemedlem till sommaren (alltså en ny hund).

Jag har blivit kontaktad av ett flertal personer gällande valp och vill på detta sätt informerad att valplistan sedan länge varit fulltecknad men jag kan hänvisa till ett par kennlar som är bra och kommer att ha valpar.

6. mar, 2016

Ljuspunkter och planering

Nu har man börjat anmäla våran lilla Jeppe Mollie till olika kurser och ska även boka in utställningar också. Mollie är en härlig liten dam som provar det mesta, har mycke energi och är snabb. Hon skulle nog gå bra i agility men tyvärr är det inte riktigt min grej.

I morgon hoppas jag på soligt och härligt väder då vi ska tillbringa dagen utomhus, grilla etc. 

23. feb, 2016

Förkylning, löp, Luleå?

Har varit hemma några dagar från jobbet p.g.a förkylning. Tur att man har en dotter som kommer med mat till mig och sambon då även sambon är sjuk. Planeringen har varit att till helgen åka upp till Luleå och träffa nära & kära. Vi är ett gäng som ska äta och dricka gott samt träna och prata hundar hela helgen. Hur helgen blir beror på förkylningen och om Saga kommit igång med löpet eller ej. Jag håller tummarna att vi hinner en sväng till Luleå Innan löpet. Skulle vara så himla kul att träffa gänget.

 

18. feb, 2016

Patella, utbildning, & kanske ett löp

Nu har jag äntligen bokat tid för patellaundersökning av lilla Mollie. Hon är tidigare HD samt ED röntgad. Funderar även på att anmäla henne till ett "mental" test (BPH). Mollie kommer att gå några utbildningar nu under våren, har kollat och pratat med personer kring detta men ej riktigt ännu bestämt vilka utbildningar.

När det gäller Saga så väntar man nu bara på att hon ska komma igång med löpet. Det är något pågång vilket man kan märka på hennes beteende. Hon blir lite "knäpp" 🤪.  Sen får man hålla tummarna att det blir valpar, små ulltussar