Hej!

Jag heter Anette och bor i I Höga kusten området, Otterbäcken, tillsammans med min sambo Lage och våra hundar, japanska spets och vit herdehund. Jag har tre vuxna barn och fyra barnbarn.

Jag har vuxit upp med ett antal olika djur men framförallt hundar. När jag var liten var det chihuahua som fanns i vår familj. När jag flyttade hemifrån så skaffade jag en labrador. Jag tog en paus från hundar då barnen var små då jag kände att tiden inte riktigt fanns. När barnen blev äldre så införskaffade jag en "ren blandras" schabrador. Hon var jättemysig men tyvärr fick hon cancer efter 5 år. Kände att jag vill ha en hund till men visste inte riktigt vilken ras. Efter lång tid av letande så bestämde jag mig år 2010 för en vit herdehund. En helt underbar hund som jag kallade Maja. Tyvärr blev Maja inte fullt två år. Hon fick mag/tarmproblem etc. Trots den korta tiden med Maja så kände jag att vit herdehund är en ras som passar mig. Jag fick möjlighet att införskaffa en ny vit herdehund, Saga, år 2012.

I familjen fanns under en tid även två japanska spetsar. Den ena "jappen"  en hane som var född 2004 vid namn Tusse och den andra är en tik född i augusti 2014. Tyvärr så finns inte Tusse med oss längre då han avled 9 december-16.

Japansk spets är en stor hund i liten kropp och är precis som "herden" en underbar ras. Jag blev introducerad till rasen japansk spets av min sambo år 2003 och blev helt förälskad. 2004 köpte vi "Tusse" från kennel Lillsidan. Min sambo hade innan vi träffades haft en japansk spets hane i 15 år.

Jag har alltid varit intresserad av djur och främst hundar. Har läst mycket om hundar och deras anatomi etc. och kommer förhoppningsvis att gå några kurser. Mitt stora intresse är hundarnas mentalitet, dess genetiska arv. 

Jag har under 2015 fått mitt kennelnamn godkänd. Uppfödning av vit herdehund samt japansk spets kommer att ske i en låg skala. 

Viktigt i aveln är att både vit herdehund samt japansk spets ska ha en bra och stark mentalitet, vara orädd och nyfiken, ha en bra hälsa och tilltalande exteriör. Vid valet av avelshane så är, förutom hälsan etc., mentaliteten mycket viktigt för mig,  ett bra psyke.

Jag kommer, om tillräcklig information finns, lägga in hälso stattistik över föräldradjurens släktled och hänvisa till vars informationen finns så att man kan dubbelkolla att den stämmer. 🙂

 

 

Kommentarer

29.07.2019 18:25

Jan andersson

Hej jag har en renrasig schäfer med stamtavla och hon är rönkad utan några problem. Skulle gärna vilja para med er hund om det går bra eftersom jag har en arbetskompis som har en vit herdehund helt un