Valpar

 

😀

Vit herdehund är en bra familjehund och brukshund. Man måste inte vara tävlingsintresserad för att äga en vit herdehund, men man behöver vara aktiv, ej "soffliggare", då det är en ras som behöver aktiveras av något för att må bra. Det är en hund som uppskattar aktivitet och passar till de flesta bruks- och hundsportsgrenar. Den är lättlärd och samarbetsvillig.

Japansk spets är, precis som vit herdehund, en bra familjehund. Den är en stor hund i liten kropp och behöver aktiveras i någon form. Japansk spets är en intelligent och lättlärd hund. Är en pigg och glad hund som gärna följer familjen överallt. Hunden är anpassningsbar och fungerar i skiftande miljöer. Förutom sällskaplig familjehund  så kan den även användas bl.a.  till eftersök, agility, freestyle m.m. Japansk spets är i grunden en vakthund & det bör man ha i minnet om man bestämmer sig för att skaffa denna ras. Den bör få behålla sin instinkt till att varna men under kontrollerade former.

Ytterligare information/fakta gällande vit herdehund och japansk spets finns att läsa under fliken Saga och Mollie, information hämtad från SKK.

 

Vid intresse:

Om du är intresserad av en valp så vill jag gärna att du mailar mig och berättar lite om dig, hur din familjsituation ser ut, hur ser det ut för valpen på dagarna samt vad har du för planer för valpen? Jag har inget tävlingskrav på er men däremot så vill jag att ni tränar aktiv med er hund men även att ni tränar passivitet för att få en harmonisk och lugn hund.

När den gäller vit herdehund så ser jag gärna att ni mentalbeskriver hunden (MH) samt gör höftleds- och armbågsröntgen någon gång mellan 12-18 månader.

Gällande japansk spets så ser jag gärna att ni gör en patellaundersökning.

Detta för att jag ska kunna utvärdera kullen.

Det krav jag har är att ni ska försäkra hunden samt att inte sälja hunden vidare utan min vetskap.


Hos mig kommer valparna att födas upp i en lugn hemmiljö. Valparna kommer att få besöka olika miljöer och platser, följa med och åka bil, träffa personer i olika åldrar (vuxna & barn) och hundar av olika raser så att dom ska få en så bra start som möjligt när dom flyttar.

 

Valparna säljes:
* Veterinärbesiktade
* Avmaskade (3,5,7 veckor)
* Vaccinerade
* ID-märkta
* Registrerade i Svenska Kennelklubben

* Dolda fel försäkrad i 3 år

 

Valpen får även med sig en "flyttväska" innehållande: lite mat, leksak, halsband/koppel, liten filt med lukt från valplådan. Några fler saker kommer även att finnas med.

Kommentarer

05.04.2020 19:32

Lena vestin

Hej! Har ni valpar på gång i år?

04.12.2019 01:31

Anita Grenander Svedlund

Hej jag har mist min Evald vit herde hund efter tio år fyra månader Det var den klokaste och finaste hund man kan tänka sig så klok saknaden är enorm skulle så gärna vilja få tag i en ny vän