10. apr, 2015

Misslyckad parning

Har under veckan varit med "Saga" för parning med en snygg och charmig hane. Tyvärr så "lyckades han inte med uppdraget", ville så gärna men kunde helt enkelt inte. Jag har tidigare fått info att ha en reserv hane för parning om det inte fungerar med den första. Detta hade jag förstås inte ordnat, tänkte aldrig tanken, utan hade mitt hopp till den utvalda snygga hanen. Kanske gav vi hundarna för stort utrymme vid parningen, skulle nog skett inomhus eller i en mindre inhängnad område. Fick info om detta i dag. Synd att den tidigare tilltänkta hanen bor så långt i från, annars hade man kunnat prova. Det har varit lite väl många resor och lediga dagar från arbetet för att kolla med ägaren till hanen om ett sista försök. Jag skulle så gärna villja prova men kan inte vara borta fler heldagar från jobbet, suck.

Saga har kanske någon dag kvar till att vara motaglig för en parning men vad göra????

1. apr, 2015

Parning m.m

Saga löper och jag har varit i kontakt med ägaren till en snygg herde hane. Om allt går bra så kommer en parning att ske nästa vecka. Jag kommer då att informera mera under valpsidan och ett foto samt uppgifter på hanen kommer att finnas. Det är så spännande.

Förutom ovanstående information så har jag blivit mormor till en liten flicka. Hon kom till världen natten mot måndag.

Nu till påsk kommer mina barnbarn från Luleå att hälsa på. Saga kommer att bli överlycklig. Nu får hon fler att busa med. Jag får nog också hjälp med lite lydnadsträning på Saga av ena barnbarnet som blir 4 år till sommaren. Ska försöka filma när hon tränar Saga och lägga ut på denna sida.

27. mar, 2015

MDR1 resultat samt ett nytt barnbarn påväg

i dag fick jag resultatet på MDR1 testet. Testet visade att Saga inte bär på någon mutation etc. Testet MDR1 normal/normal. 

Förutom resultatet så har min dotter och hennes man åkt in på förlossningen. Nu väntar man spänt på den lilla knodden, blir det en flicka eller pojke.

16. mar, 2015

Utställning

i lördags så var vi på inofficiell utställning i Sollefteå. Det var en bra träning för lilla Mollie. Hon var jätte duktig. I ringen skötte hon sig bra och fick jätte fin kritik. Jag kommer att lägga in informationen under hennes utställnings sida. Saga hon trivs verkligen i denna utställningsmiljö med mycket folk, hundar och en massa olika ljud. Man ser verkligen på henne hur hon trivs. Detta är perfekt när man tränar Mollie i denna miljö. Hon blir trygg tack vara Saga.

Funderar nu om man ska anmäla Mollie och Saga till utställningen här i Örnsköldsvik i april. Sist vi ställde Saga i Örnsköldsvik var 2013 och det gick jätte bra och hon gick hela vägen och blev BIS 3.

4. mar, 2015

Kurser och parning

oj vad man går i olika tankar just nu. Jag har anmält mig och Saga till Tävlingslydnadskurs m.m och Mollie till valp/vardagslydnadskurs. Jag har även varit i kontakt med ägaren till en super snygg hane för parning av Saga. Då hanen är bärare på MRD1, +/- så har jag kollat Saga om hon är bärare. Väntar just nu på resultatet. Om allt är ok så kommer nog en parning ske. Nu tror jag inte att Saga är bärare då hennes föräldrar samt halvsyskon m.fl ej är det. Jag vet att några kommer att bli glad om Saga får valpar. De finns några härliga och aktiva "hund människor" som är intresserad av en valp.