29. jun, 2015

sommar

Äntligen verkar sommarvärmen ha anlänt. Har varit ute hela dagen och hundarna har njutit av bus, människor och egna "upptåg". Jag njuter av att se dem busa och springa. Saga har träffat ett antal barn som såg henne först på håll och ville gärna komma och hälsa. Både barnen och Saga verkade uppskatta den nya bekantskapen. Man såg riktigt hur Saga mös när de klappade och lekte lite med henne. Åhhh vad jag älskar denna hund. Hon Är så fin. Senare fick vi fint besök av mitt yngsta barnbarn och hennes mamma. Gissa om Saga blev glad. Nu är det bara en vecka kvar till semestern.

27. jun, 2015

Saga

har börjat träna lite mera Nose work med Saga. Vi kör just nu utomhusträning på bil. Som alltid är hon jätte duktig. Hon arbetar metodisk och snabbt. Jag tränar en tydlig markering när hon hittar rätt lukt. Förra året tränade vi även viltspår och vi kommer troligtvis att göra anlagsprovet i år. Den träning jag kommer att fokusera mig på är Nose work och förhoppningsvis blir det tävling inom området. Jag ska även försöka komma igång med några utställningar också för Saga. Vi ska ju ställa vår yngsta "japp" i träningssyfte och då kan man även ställa Saga. Nu börjar man se fram emot semester och få träffa vänner, barn, barnbarn med flera lite mera.

18. jun, 2015

Nu är det länge sedan jag skrev något

Oj, vad tiden går fort. Det har hänt en del roliga saker inom familjen. Födelse av ett barnbarn, min mor som fyllt 80 år etc. Det har även varit mycket jobb. Det som hänt sedan sist är att Mollie, japansk spetstiken har ställts ut. Jag kommer att skriva in kritiken etc. under hennes sida samt lägga ut nya bilder. det var meningen att Saga, vit hedehundstiken, skulle ställas ut i Örnsköldsvik i april. Hon var anmäld men började halta lite. något hände efter en skogspromenad. Haltandet gick över ganska snabbt men inte tillräckligt för att kunna ställa henne och få rätt kritik/bedömning. Tanken fanns sedan att ställa henne i Vännes men mitt äldsta barnbarn slutade åk 1 och jag valde att vara närvarande vid skolavslutningen. Närmast nu är höstdubbel, Nordmaling, Umeå. Jag arbetar den helgen men kan jag byta med någon kollega så åker vi dit. saga är så himla fin och det var ett tag sedan hon ställdes på en officiell utställning. Jag har ställt henne tidigare i år på inofficiell, detta för att träna då vi varit lite "ringrostig". saga gick kanonbra på dessa utställningar och fick fin kritik. Jag kommer att skriva in detta under hennes sida samt lägga till nya foton på henne också.

Det börjar även bli dags att fundera på en parning av Saga till hösten samt vilken hane som kan passa bäst. Det som är viktigt förutom att hd/ad etc. ska vara bra, är att hanen ska ha en bra mentalitet. När jag påbörjar min semester kommer jag att börja kolla efter en bra hane.

22. apr, 2015

Vardagslydnadskurs

I går påbörjade jag en kurs med lilla Mollie i vardagslydnad. Hon tyckte först det var lite läskigt med så många hundar runt omkring henne men det gick fort över. Hon är så duktig. Det gäller att ta varje inlärningsmoment korta stunder då hon annars blir lite trött i huvudet. Saga var med oss och fick ligga i bilen och titta. Vid två tillfällen smög hon sig fram till oss i gruppen för att få vara med men jag skickade genast tillbaka henne. Åhh vad jag älskar denna hund (Saga). Hon är så mysig, lättlärd och lite busig. Visst tycker jag om Mollie också jätte mycket men Saga, hon är min.

Till helgen är det utställning. Det var meningen att jag skulle ställa både Saga och Mollie men troligtvis blir det bara Mollie som ställs.

12. apr, 2015

Planering för en parning av Saga till hösten

Jag har funderat och kollat på olika hanar i närheten. Tyvärr verkar de flesta vita herdehundar i närområdet inte uppfylla de krav man borde ha. Antingen har de gjort MH och varit utställd men inte gjort någon hd eller ed röntgen eller så har de gjort röntgen men inget MH. Jag vill så gärna prov para Saga. Om man bara kunde hitta en fin hane som är röntgad och gjort MH i närheten. Gärna också DM testad etc. Den snygga hanen som vi tidigare provat bor ju så långt härifrån.